Youropia Flag


28 Μαΐου 2011
Ειδήσεις
Λευκός Πύργος: μέρα 3η
Ότι ειπώθηκε απόψε στον Λευκό Πύργο. Η #greekrevolution είναι ακόμη εδώ.

Νίκη Αξιώτη,  Μάνος Φραγκιουδάκης

 

02:05 Αρχικά, όσοι θα παρευερεθείτε κι αύριο, πρέπει να γνωρίζετε τί θα παίξει. Ιδού λοιπόν το πρόγραμμα:

 

12 το πρωί η ομάδα παιδείας που συγκροτείται από καθηγητές, μαθητές και φοιτητές θα βρίσκεται στη Ναυαρίνου με Τσιμισκή και θα μοιράζει φυλλάδια με κείμενο που έχουν συντάξει σχετικά με όσα έχουν συζητηθεί αυτές τις μέρες.

 

Στις 15:00, οι ομάδες που έχουν στηθεί (περιφρούρησης, νομική, ανέργων κι internet) θα αναλάβουν να στήσουν μηχανήματα για τη συναυλία που θα ακολουθήσει.

 

Στις 16:00, θα υπάρξει συγκέντρωση όλων των παραπάνω ομάδων για συγγραφή μανιφέστο και συζήτηση, ενώ ταυτόχρονα μέλη της ομάδας παιδείας θα ξαναμοιράσουν κείμενα στη Ναυαρίνου με Τσιμισκή.

 

Στις 18:00, οι ποδηλάτες θα βγουν μια βόλτα στην πόλη οργανωμένα. Την ίδια στιγμή θα ξεκινήσει συναυλία. Προτάσεις έχουν γίνει σε Δημήτρη Σταρόβα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Σάκη Μπουλά, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Ρεμπετάλικα, Μελίνα Κανά, Γιώργο Καζαντζή κι άλλους. Έχουν δεχτεί όλοι -αφιλοκερδώς εννοείται - απλά δεν έχει γίνει ξεκάθαρο ποιοί από αυτούς θα μπορέσουν να παίξουν αύριο και ποιοί την Κυριακή.

 

Μετά το τέλος της συναυλίας, γύρω στις 21:00 θα υπάρξει και πάλι συγκέντρωση για την ψήφιση του μανιφέστο.

 

 Στο χώρο βρίσκονταν διασώστες από το Θερμαικό και από το Δήμο Μίκρας. Ομάδα από την Καλών Τεχνών, σχεδίαζε το ελικόπτερο που θα κρεμαστεί στο Λευκό Πύργο.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως έχει συγκροτηθεί κι ομάδα καθαριότητας.

 

Το κείμενο της Ομάδας Παιδείας δεν έχει γραφτεί στην τελική του μορφή ακόμη. Οι γενικοί άξονες του είναι :

"Είμαστε ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ με τη διάλυση της δημόσιας και δωρεαν παιδείας. Κλείνουν σχολεία ενώ άλλα έχουν βασικές ελλείψεις. Δεν δίνονται χρήματα ούτε για θέρμανση. Έχει σταματήσει η ενισχυτική διδασκαλία.

           

                      Στα πανεπιστήμια υπάρχουν βασικές ελλείψεις σε γραφική ύλη και σε συγγράμματα.

                 

                     Την ίδια στιγμή κλείνουν-πουλάνε τη Λέσχη του Α.Π.Θ. Κλείνουν συνεχώς σχολές και ΤΕΙ, μειώνονται οι θέσεις εργασίας, και τα φροντιστήρια δεν ασφαλίζουν τους καθηγητές.

 

                         Σας καλούμε όλους να έρθετε στο Λευκό Πύργο και να συζητήσουμε τα προβλήματα,

                                                               ώστε να αναλάβουμε δράσεις."

 

 

Η ανακοίνωση της Ομάδας Αγανακτισμένων ποδηλατών έχει ως εξής:

 

 “Όλοι στο Λευκό Πύργο!  Κάθε μέρα στις 18:00!    Ελάτε με η χωρίς το ποδήλατο σας στο Λευκό  Πύργο να κουβεντιάσουμε από κοινού  τα αδιέξοδα της κρίσης και τις αντιφάσεις της καθημερινότητας μας. 

                                                                   

                                                                        Αγανακτισμένοι Ποδηλάτες.”

 

 

Η ομάδα ανέργων θα μαζευτεί αυριο για να συζητηθούν πιθανές δράσεις,όπως ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ από την ερχόμενη Δευτέρα κ.α. 

 

Άνθρωποι ήταν διατεθειμένοι να προσφέρουν χρήματα, αλλά μετά από απόφαση της συνέλευσης, αποφασίστηκε να μη γίνει αυτό. Έτσι, όποιος θέλει να προσφέρει κάτι, μπορεί να περνάει από το περίπτερο που έχει στηθεί, για να ενημερώνεται για τις ανάγκες που υπάρχουν, ώστε είτε να πηγαίνει να αγοράσει κάτι, είτε να καταθέτει χρήματα σε κάποιο κατάστημα, και να πηγαίνουν άτομα να πέρνουν ότι χρειάζεται.

 

 

Ειπώθηκε η ιδέα, να έρθουν άνθρωποι γνώστες οικονομικών και νομικών θεμάτων, για να συζητηθεί το θέμα της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου.

 

 

Στη διάρκεια της συνέλευσης, ένα κοριτσάκι πέρασε μπροστά από τον κόσμο που το αποθέωσε, κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε : "Είμαι 4 χρονών. Χρωστάω κι εγώ;".

 

Αρκετός κόσμος θα μείνει εκεί το βράδυ. Οι σκηνές ήταν ελαφρώς περισσότερες από τη χθεσινή ημέρα. 

 

 

Όπως και να 'χει αξίζει να κατέβετε στο Λευκό Πύργο, ακόμα και αν δεν είστε διατεθειμένοι να συμμετέχετε. Θα δείτε στο χώρο, αρκετά χαρτόνια με ποιήματα, συνθήματα και άλλα, ενώ θα μπορέσετε να γράψετε κι εσείς τις σκέψεις σας! 

 

 

01:22 Αρκετός ο κόσμος που συγκεντρώθηκε για τρίτη μέρα στη συμπρωτεύουσα - περίπου 2000 άτομα - , έτσι ώστε να συμμετέχει στις ''αγανακτισμένες'' συζητήσεις. Γιάννης Αγγελάκας κάπου ανάμεσα στο πλήθος να παρακολουθεί και οργανωμένη τσάρκα στις καφετέριες της Νίκης για να ξεσηκώσουν όσους έπιναν το freddo τους ήσυχα. Τα ''πρακτικά'' που κρατήσαμε, σε λίγο.