Youropia Flag


30 Οκτωβρίου 2011
Ειδήσεις
''Stay Mpliax166 and... keep souvlaking!''
Οι μυημένοι στα social media τους γνωρίζετε σίγουρα. Οι υπόλοιποι τους είδατε και πρόσφατα στην TV. Τώρα οι Mpliax166 uncensored and unplugged στην Youropia...

Καταγράφει τρώγοντας σουβλάκι: Νίκη Αξιώτη 

 

 

Και ποιός δεν έχει πεινάσει με το ''Σουβλάκι με πίτα''  και δεν έχει αγανακτήσει με το ''Άντε αγαπηθείτε όλοι''. Ο Alex Lazarides, τραγουδιστής και μπασίστας των pop-punk Mpliax166, μιλά στην Youropia για την μπάντα που δημιούργησε το καλοκαίρι του 2004 στη Σάμο και που ένα χρόνο μετά την οργάνωσε όπως της έπρεπε στην Αθήνα. Όποιους συνειρμούς με τους Blink182 να τους ξεχάσετε. Οι τύποι εδώ απλώς... δεν παίζονται!

 

 

 

 

Χαρακτήρισε την μπάντα με τρία επίθετα που ξεκινούν από «Π».

 

Πολύ ωραία παιδιά (Πούστηδες), Πατουσάκιδες , Παιχταράδες (Παπάρες).

 

 

Οι mpliax166 πηγαίνουν Σύνταγμα;

 

Οι mpliax πηγαίνουν πάντα και παντού. Σύνταγμα έχουν πάει και ως αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι όπως εκείνοι ξέρουν κάνοντας live και παίζοντας απέναντι από τη Βουλή. Μικροί και μεγάλοι είτε άραζαν, είτε χόρευαν, άλλοι γελούσαν κι άλλοι φώναζαν. Ο καθένας διαμαρτύρονταν με το δικό του τρόπο.  Ήταν μια απίστευτη στιγμή για εμάς. Αισθανθήκαμε λίγο σαν να βρισκόμαστε στα 70’s του Woodstock (γελάκι!). Να ξέρεις πάντα αράζαμε Σύνταγμα. Πιο παλιά ως απομίμηση emo, κάναμε skate, πειράζαμε κόσμο, κάναμε καμάκι σε τουρίστριες και φυσικά πίναμε μπύρες. Έπειτα, παίρναμε το κλασσικό 040 ή το τραμ και κοιμόμασταν μέσα μεθυσμένοι…

 

 

Διάλεξε ένα πολιτικό πρόσωπο που οι mpliax166 αγαπούν και πες μου ποιο κομμάτι σας θα παίζατε για την πάρτη του και γιατί.

 

Καταρχήν αγαπάμε Γιώργο Παπανδρέου γιατί είναι πολύ rock τύπος. Στο λέω αυτό γιατί πρόσφατα μάθαμε πως μαζί με το φιλαράκι του τον Αντώνη τον Σαμαρά, όταν ήταν συμφοιτητές κάποτε στο America – american pie φάση – είχαν φτιάξει μπάντα. Οι wannabe Beatles την είχαν ονομάσει «The Fireplaces». Αν είναι δυνατoff! Τι όνομα φλώρο είναι τούτο και ψωνίστικο; Κατά τα άλλα, πολύ ευχαρίστως θα παίζαμε σε Πάγκαλο και Βενιζέλο που επίσης είναι λατρείες μας το «Σουβλάκι με πίτα»!

 

 

Το τηλέφωνο χτυπά. Είναι η top συνεργασία που περιμένατε. Είναι ο/η…

 

 

Ντριιιιν…ντριιιιν….- Ωχ, τι αριθμός είναι αυτός;  - Ντριιιιιν… - Ρε μαλάκα ή σήκωσέ το ή έλα να συνεχίσουμε την πρόβα! - Ντριιι…Ναι; -  Hey there! It’s GaGa!

 

 

Mpliax: Εεεε;

 

 

GaGa: Hey guys I know what you’re thinking but it is not a joke! It’s me! Gaga for real!

 

 

Mpliax: (μαλάκες αυτή είναι! Η φωνή της είναι αυτή! Αλλά μήπως μας δουλεύει;)  Και με ύφος σοβαρό, φωνή που κρύβει τη διάχυτη βαρβαρότητά μας, ρωτάμε: How can we believe you and what do you want from us?

 

 

GaGa: Hahaha, I knew it! Guys go accept me on your skype and then we speak on camera!

 

 

Mpliax: Οh, fucking god! We can’t believe it! It’s you! We speak with Lady GaGa, what the fuck?!

 

 

GaGa: Ok, guys pay attention. I was hanging out on youtube these days and I want to come for a live concert in Athens. I want a special greek rock band to play together on stage. So, I found you on youtube, I like your faces, your songs and I chose you! Are you with me on this? I’ll send you in a few days a detailed e-mail from my company and then we’ll speak again. Allright?

 

 

Mpliax: We think that we are on panic!

 

 

GaGa: Hahaha, guys you are so funny! Hahaha. We are on contact! I say again: It is not a joke! Bye, bye now!

 

Οι Mpliax κλείνουν ζαλισμένοι και αρχίζουν να χοροπηδούν ουρλιάζοντας…

 

 

 

Ετοιμάζετε τη δεύτερη προσωπική σας δουλειά. Να περιμένουμε ακόμη περισσότερα καντήλια;

 

Ναι, είναι αλήθεια ετοιμάζουμε δεύτερο δίσκο. Ο τίτλος του θα είναι «Γυμνοδρομίες» και θα κυκλοφορήσει κάπου μέσα στα Χριστούγεννα. Ή αμέσως μετά. Ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων! Είναι πιστεύω ένας ακόμη ιδιαίτερος mpliax δίσκος, που θα έχει πολλά καινούργια κομμάτια. Κάποια από αυτά θα έχουν «κάτι» από τον πρώτο δίσκο είτε σε μουσική είτε σε καντήλ…εεε στίχο εννοώ! Πριν την κυκλοφορία του σίγουρα θα βγει κάποιο single πρώτα, όπως και το ομώνυμο summer single «Γυμνοδρομίες» που υπάρχει από τον Αύγουστο στο internet.

 

 

Αποκάλυψέ μου ένα μυστικό των mpliax.

 

Sssshhh… it’s a secret! Μυστικά δεν αποκαλύπτουμε ποτέ. Η μπάντα έχει απόλυτη εχεμύθεια και μυστικοπάθεια σε ό,τι σχεδιάζει. Αν κάτι δεν είναι 100% σίγουρο δεν το βγάζει στη φόρα. Κάτι σαν τους illuminati ένα πράγμα.

 

 

Σε αφήνω να συνεχίσεις την πρόβα σου με συμβουλές προς τους fans σας.

 

 

Stay Mpliax and keep souvlakin’! A! Και μην ξεχάσω:

 

1) Να μας κάνετε πολλά like στο facebook

(χεχε)

 

2) Να μας κάνετε thumbs up και θετικά comments στο youtube

(χοχο)

 

3) Να έρχεστε στα live να τα σπάμε παρέα! (χιχι)

 

 

 

Info: Για όσους δεν έχουν απαρνηθεί ακόμη το myspace θα τους βρείτε εδώ, ενώ για όσους ''τιτιβίζουν'' θα τους συναντήσουν εδώ.

 

Πίσω από τα drums χτυπιέται και κάνει φωνητικά ο Lefteris Giannaros και στην κιθάρα βρίσκεται ο George Cloud Manolopoulos.