Youropia Flag


07 Απριλίου 2012
Ειδήσεις
Οι ΜΠΛΕ στη Youropia!
Μπλε.. Χρώμα ηρεμίας και χρώμα δύναμης ταυτόχρονα… Σε ανεβάζει, σε κατεβάζει, σε ταλαιπωρεί, σε κάνει να χαμογελάς… Ετοιμαστείτε, λοιπόν, για μια «Μπλε» συνέντευξη!

Συνέντευξη: Κωνσταντίνα Παρασκευοπούλου

 

 

 

Θα σας το έχουν ρωτήσει πολλές φορές.. αλλά γιατί «Μπλε»;


ΜΠΛΕ: Η αλήθεια είναι ότι η απάντηση είναι πολύ απλή, αλλά και λίγο σύνθετη για όσους δεν γνωρίζουν την διαδικασία δημιουργίας ενός συγκροτήματος. Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται όταν δημιουργείται ένα συγκρότημα είναι το όνομα. Έτσι απλά ψάχνοντας κι εμείς να βρούμε το όνομα μας και αφού είχαμε γράψει πολλές λέξεις σε ένα χαρτί, ο Γιώργος Παπαποστόλου ξεστόμισε την λέξη «Μπλε». Μας άρεσε από την πρώτη στιγμή και το υιοθετήσαμε παμψηφεί.


Τα τραγούδια σας έχουν στίχους γεμάτους νόημα. Από που εμπνέεστε;


ΜΠΛΕ: Κυρίως από την καθημερινότητα... η οποία περιλαμβάνει τα πάντα!

  

 


Υπάρχει ένα μουσικό όνειρο του συγκροτήματος, το οποίο έχει ειπωθεί σαν ιδέα, αλλά δεν έχει πραγματοποιηθεί;


ΜΠΛΕ: Ένα τραγούδι με αγγλικό στίχο, το οποίο μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά για εμάς είναι πολύ σοβαρό, επειδή ως λάτρεις της  αγγλικής κυρίως σκηνής, θέλουμε όταν θα έρθει η στιγμή να ικανοποιηθούμε προσωπικά πρώτα από όλα σαν ακροατές.Ποιό είναι το αγαπημένο σας τραγούδι από όλες τις δισκογραφικές δουλειές σας;


ΜΠΛΕ: Είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε ένα, αλλά ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε το «Δεν Θέλω», το «Πιάνω Φωτιά», το «Ενοχές» και το τελευταίο μας «Έχω πολύ Θυμό».


Το καινούριο τραγούδι σας έχει τίτλο «Έχω πολύ θυμό». Πιστεύετε ότι μπορεί να εκφράσει πολύ κόσμο αυτήν την εποχή;


ΤΖΩΡΤΖΙΑ: Σαφώς και μπορεί να εκφράσει πολύ κόσμο σε πρώτο επίπεδο. Ο θυμός είναι το αποτέλεσμα, αλλά νομίζω πως είναι το αποτέλεσμα όλων αυτών που ζούμε σήμερα. Της αποξένωσής μας, της αδιαφορίας για το σύνολο, μιας και το  «σύνολο» δεν αποτελείται από πρόσωπα πια, αλλά από μία ακαθόριστη μάζα που είναι οι «άλλοι». Το τραγούδι μιλάει για αυτό το φαινόμενο. Την προσωπική μοναξιά και απομόνωση. Που βέβαια δεν είναι μόνο προσωπική επιλογή και ευθύνη, αλλά και αποτέλεσμα  κοινωνικοπολιτικό. Μας αποδυνάμωσαν. Μας έκαναν σχεδιασμένα αδιάφορους, όταν χάσαμε τη σχέση μεταξύ μας, αλλά και με το περιβάλλον.


Σαν ακροατές τι μουσική ακούτε;


ΜΠΛΕ: Ακούμε τα πάντα. Βέβαια ο καθένας από εμάς έχει διαφορετικές επιρροές και ακούσματα, συμφωνούμε όμως όλοι ως προς το τι είναι καλή μουσική ανεξαρτήτου είδους.

 

 


 

«Ο θυμός είναι το αποτέλεσμα, αλλά νομίζω πως είναι το αποτέλεσμα όλων αυτών που ζούμε σήμερα. Της αποξένωσής μας, της αδιαφορίας για το σύνολο…»
 

 

 


Φημίζεσαι για την αμεσότητά σου με το κοινό, για το χιούμορ σου πάνω στη σκηνή και την ταπεινοφροσύνη σου σαν τραγουδίστρια. Πως καταφέρνεις να είσαι πάντα τόσο απλή και κεφάτη;


ΤΖΩΡΤΖΙΑ:
Το να είναι κανείς απλός (όπως γράφει η ερώτηση) είναι ίσως και ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς. Για μένα η λέξη απλότητα σημαίνει ότι κάποιος έχει βρει την ουσία. Την καθαρή δύναμη. Χωρίς όλα αυτά που την «βαραίνουν» όπως είναι η ανταγωνιστικότητα, η αξία σε σχέση με τους άλλους και το όφελος. Όσο για το «κέφι», νομίζω πως η πιο κατάλληλη λέξη είναι η χαρά. Αισθάνομαι πλήρης. Συντονίζομαι με τους ανθρώπους και αυτό από μόνο του αρκεί για να με απογειώσει. Όλα βρίσκουν τη θέση τους και ο κόσμος αποκτά ΡΥΘΜΟ! Πρέπει να ξέρετε ότι η αρρυθμία ευθύνεται για την "άρρωστη" εποχή μας και τίποτα άλλο...Ποια πιστεύετε είναι η διαφορά σας από άλλα συγκροτήματα;


ΜΠΛΕ: Η ερώτηση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Το συγκρότημα είναι σαν μια οικογένεια. Σίγουρα υπάρχουν διαφορές από οικογένεια σε οικογένεια αλλά είναι πολύ δύσκολο να τις εντοπίσεις πόσο μάλλον να τολμήσεις να τις αναφέρεις.Μελλοντικά σχέδια - βήματα;


ΜΠΛΕ
: Τα σχέδια και τα βήματα είναι πάντα ίδια... Καινούρια τραγούδια και πολλές συναυλίες!


Εμφανίζεστε κάπου αυτό το διάστημα;


ΜΠΛΕ: Σταθερά όχι. Είμαστε στον δρόμο και δίνουμε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

 

 

 Επίσημη ιστοσελίδα
Youtube
Facebook