Youropia Flag


11 Φεβρουαρίου 2014
Ειδήσεις
Η Καρδίτσα παραδίδει μαθήματα. Influence Festival.
Το πρώτο Φεστιβάλ Τέχνης και Έκφρασης, Influence Art & Expression Festival, στις 8 και 9 Μαρτίου του 2014 με θέμα το ποδήλατο...

«INFLUENCE» FESTIVAL ART & EXPRESSION 8 - 9/3/2014

To 1st Influence Festival θα πραγματοποιηθεί 8-9 Μαρτίου 2014, υπό την αιγίδα του δήμου Καρδίτσας και με την ευγενική παραχώρηση ενός από τα βραβευμένα μνημεία της Ευρωπαϊκής Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς την Δημοτική “Αγορά” Καρδίτσας.

Κάτω από τον μανδύα μιας κοινής θεματολογίας, ο κάθε δημιουργός καλείται να ξεδιπλώσει τις αισθητικές του προτάσεις όχι ως μονάδα αλλά ως μέρος ενός ζωντανού δικτύου σκέψης και έκφρασης που αλληλεπιδρά, “επηρεάζει”, εμπνέει και δημιουργεί ένα ρεύμα διαλόγου και διακίνησης ιδεών.

Το θέμα του πρώτου Influence Art Festival δεν θα μπορούσε να μην είναι επηρεασμένο από την πόλη την οποία το φιλοξενεί και δεν είναι άλλο από "ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ". 

 

 

Frogs & Dogs – Θεσσαλονίκη  

 


3 κορίτσια από τη Θεσσαλονίκη ,οι δημιουργοί των “Frogs & Dogs” , Christina Anthiropoulou, Stayroula Anthiropoulou, Sophia Spirliadou , μας στέλνουν την αγάπη τους από το Βέλγιο και μας ταξιδεύουν στο κόσμο των comic


 

Δημήτρης Σαββαΐδης (Cofix)-Θεσσαλονίκη 

 


Ο Δημήτρης από μικρός βρήκε τα comics και το animation τα κατάλληλα μέσα για να αφηγηθεί τις ιστορίες που γράφει. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες εκθέσεις & festival comic και animation στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εκδώσει ήδη 2 άλμπουμ comic, έχει δημιουργήσει 4 ταινίες μικρού μήκους (animation) και μέχρι στιγμής είναι 2 φορές βραβευμένος στα COMIC DOM. Τέλος, έχει συνεργαστεί με φορείς για εκδηλώσεις και εκθέσεις όπως Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ,Animart , AnimaFest κ.α. αλλά και με καλλιτέχνες στο εξωτερικό.

 


Versaweiss- Αθήνα

 


H δημιουργική δραστηριότητα της ομάδας, εκφράζει την ανάγκη για ένα συλλογικό οπτικό διάλογο με κοινωνικές προοπτικές. Οι αναφορές των Versaweiss πηγάζουν, μεταξύ άλλων, από την καθημερινή ζωή, το σύγχρονο εικαστικό πολιτισμό, την αρχιτεκτονική και την ιστορία της τέχνης. Το δίδυμο, συνδυάζει τα νέα μέσα, την ψηφιακή εκτύπωση και τη γραφιστική, με τις παραδοσιακές μορφές τέχνης (ζωγραφική, γλυπτική, εγκατάσταση, φωτογραφία). Μέσα από τις εικόνες τους, ο θεατής εισάγεται σε μια εύθραυστη ‘’πραγματικότητα” και οδηγείται σε νέους συσχετισμούς, που αφορούν πνευματικές εμπειρίες και συναισθηματικές καταστάσεις. Ειρωνεία, σαρκασμός, άγνοια, γνώση, ρομαντισμός, αλήθεια, πίστη, αλλά κυρίως η αναζήτηση για αυθεντικό σκεπτικισμό, είναι εμφανή στις καλλιτεχνικές τους πρακτικές.

 


Tina Pfaeffle- Αθήνα

 


Η Tina είναι απόφοιτος μεταπτυχιακού από το London College of Communication. Πάνω από 10 χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με την φωτογραφία. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις.

 


Άρης και Θωμάς Αντωνούλας-Καρδίτσα

 


Άλλοι πουλάνε πανάκριβα ποδήλατα για αντίκες κι άλλοι βρίσκουν παλιά ποδήλατα -αληθινές αντίκες-, τα ανακατασκευάζουν και, όταν τους ρωτάς «πόσο κοστίζουν», απαντούν: «Τι με ρωτάς τώρα!». Αυτό κάνουν δύο αδέλφια στην Καρδίτσα.

Ο Άρης και ο Θωμάς, δίνουν ζωή σε ποδήλατα περασμένων δεκαετιών, όπως Bismark, Ralιegh,Goricke, Miele κ.ά. Δεν τα πουλάνε, απλά τα φροντίζουν! Μην διστάσεις να τους βρεις αν θέλεις την βοήθεια τους! 

Στο φεστιβάλ θα παρουσιάσουνε κάποια σπάνια ποδήλατα δικά τους άλλα και άλλων φίλων που έχουν βοηθήσει.