Youropia Flag


19 Σεπτεμβρίου 2011
Ειδήσεις
Μια βόλτα στη Δ.Ε.Θ
Παρά τις αμφισβητήσεις και παρά τη χαμένη της αίγλη η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης για οκτώ μέρες ήταν και πάλι το talk-of-the-town κι όχι μόνο...

Φωτορεπορτάζ: Άρης Μυρίσκος, Πάνος Παπαϊωάννου

 

 Η 76η ΔΕΘ έλαβε τέλος την Κυριακή ξεχωρίζοντας και αυτή την φορά για τις διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια της συνάντησης του Πρωθυπουργού στην συμπρωτεύουσα αλλά και για την ιδιαίτερη ποικιλία της σε προϊόντα και εικόνες.

 

Πληθώρα κόσμου συγκεντρώθηκε αυτές τις μέρες στην ΔΕΘ βουλιάζοντας κυριολεκτικά τον χώρο επισκεπτόμενοι κάθε γωνιά της έκθεσης. Μικροί και μεγάλοι έδειχναν να απολαμβάνουν το χρόνο τους εκεί και να ξεχνιούνται για λίγο από τα προβλήματα τους.  Παιδότοποι, οικολογική φροντίδα, καινοτόμα πράγματα, e-gaming και οι συναυλίες που γίνονταν στα πέριξ της ΔΕΘ έκλεψαν την παράσταση και τις εντυπώσεις.

 

 Αρχικά περιπλανηθήκαμε στο περίπτερο 15 του e-gaming. Γνωστές εταιρίες προμόταραν το προϊόν τους με  διάφορες δοκιμές γνωστών παιχνιδιών για την φετινή  σεζόν  όπως το Pro Evolution Soccer 2012, ενώ ταυτόχρονα διοργανώθηκαν διάφορα τουρνουά και διαγωνισμοί. 

Αφού χόρτασε το μάτι μας  διαδραστική διασκέδαση ,στην συνέχεια βρήκαμε το δρόμο μας στην Energyland. Εκεί οι φίλοι του περιβάλλοντος παρουσίασαν στον κόσμο τους καλύτερους τρόπους για την εξοικονόμηση ενέργειας και τις εναλλακτικές μορφές της. 

 

Αν βρέθηκες κι εσυ αυτές τις μέρες στην ΔΕΘ σίγουρα το μάτι σου θα έπεσε και στο περίπτερο 13 της Ευρεσυτεχνίας και Καινοτομίας. Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εφαρμοσμένης  Έρευνας και Καινοτομίας παρουσίασε τις προχωρημένες ιδέες του και  ανάμεσα στα πράγματα που προκαλούσαν μεγάλη εντύπωση ήταν και το αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο των φοιτητών σε συνεργασία με τους καθηγητές τους, του τμήματος Μηχανολόγων και Μηχανικών του ΑΠΘ.

 Μετά από μια γρήγορη ματιά στις ιδέες του μέλλοντος καταλήξαμε κοντά στην πύλη της ΧΑΝΘ σε μια γρήγορη ιστορική αναδρομή των πιο αξιομνημόνευτων γεγονότων του παρελθόντος. Τα σημαντικότερα πρωτοσέλιδα από την Πρώτη Διεθνή Έκθεση του 1926 μέχρι και την μεταπολίτευση και ακόμα παραπέρα παρουσιάζονταν στο δημοσιογραφικό συγκρότημα της εφημερίδας Μακεδονία που φέτος συμπλήρωσε 100 χρόνια από την ίδρυση της.

  Και επειδή και η διασκέδαση είχε και αυτή το χώρο της στην ΔΕΘ, μικροί και μεγάλοι τέλειωναν την ενδιαφέρουσα περιήγησή τους με μια βόλτα στο
Disc festival, όπου γνωστά ονόματα από τον καλλιτεχνικό στερέωμα διασκέδαζαν τον κόσμο, και φυσικά στο χώρο του Playland ο οποίος είχε τα πάντα. Από Λούνα παρκ, θέατρο και τσίρκο μέχρι δημιουργικά εργαστήρια και αθλητισμό.

 

Απομακρυνόμενοι δεν θα μπορούσαμε να αποφυγούμε το κλισέ ''κάθε πέρυσι και καλύτερα''. Ευχή όλων να βρει ξανά την παλιά της ταυτότητα με άφθονη από την τότε φημισμένη μαύρη μπύρα της...