Youropia Flag


11 Ιουλίου 2014
Ειδήσεις
Κίτρινο ξημέρωμα
Θα σου πω μια ιστορία απ' τα σπλάχνα της ΔΕΗ. Να μάθεις πως είναι.

Κωνσταντίνος Γ. Παπαπρίλης Πανάτσας

 

«Έχεις ακούσει για το κίτρινο ξημέρωμα; Για το πώς σε τρώει η τέφρα από μέσα; Πώς σουλατσάρει στα σωθικά σου, πως μπογιατίζει τα πνευμόνια σου; Έχεις ακούσει για τις σκιές που τρέχουν, μέρα μεσημέρι στα λιγνιτωρυχεία; 


 

… 


«Φόρα τη μάσκα σου.» 

 

Θυμάμαι να του το φωνάζω σαν τρελλός. Πρώτη μέρα που τον είδα με την χακί φόρμα. Μία, δύο, δέκα. Τον κυνήγησα είκοσι μέτρα, μ’ άφησε να τον προφτάσω, του ‘ριξα ένα σκαμπίλι στο σβέρκο, την έβαλε. 

Δεν είναι δυνατόν να τον έχω μεγαλώσει τόσο στραβά. Δεν είναι. Αλλά θα μου πεις, όλα του τα ‘δωσα, μισθός ΔΕΗτζή, πώς να μην του τα δώσω; 


 


Και το ‘λεγαν. Βράζει το χώμα εκεί. Ο τόπος όλος χτίζεται στην κόλαση επάνω. Ο λιγνίτης είναι ό,τι μένει απ’ τα καζάνια της.  

 

Ευχή και κατάρα λοιπόν. 

 

Ευχή για το τουρκοχώρι με τις λάσπες, το Καϊλάρι που γίνηκε Πτολεμαΐδα, μεγάλη και τρανή, που ‘χει κατοίκους με πρησμένες τσέπες. Κατάρα, για ένα οροπέδιο που το ξεπλένει η σκόνη. Η σκόνη εκείνη, που τρυπώνει στα σωθικά κι όταν βαριέται τη ζεστασιά τους, τα κατατρώει. 

 

Να τ’ ανοίξει τρύπες.    


 

Όταν μας άνοιξαν τα σύνορα ξανά, τρέξαμε για θέσεις. Οι πολιτικοί πρόσφυγες, τα παιδιά των αριστερών, τα παιδιά μιας θύελλας καταραμένης, είχαμε την ευκαιρία μας. Κι όταν τα κτίρια με τον κεραυνό ζητήσαν γνωστικούς και σπουδαγμένους, το ανατολικό μπλοκ μας είχε εφοδιάσει. 

Στην Τσεχοσλοβακία, τα σχολεία ήταν ανοιχτά τόσο, ώστε ν’ ανοίξει και το κεφάλι όσων περνούν τις πόρτες τους. 

Διαγωνισμός για μηχανολόγους λοιπόν. Για δέκα θέσεις που προκήρυξαν, πέρασα έβδομος. Στους τέσσερις χιλιάδες. Χακί φόρμα, γραφείο στον πύργο ελέγχου, βάρδια στη ΔΕΗ. Σπίτι στην πρωτεύουσα της Εορδαίας με την τρυπημένη γη και καλή αρχή. 


 

Από την πρώτη μέρα το καταλαβαίνεις. 

 

Καμία πόρτα δεν σταματά την σκόνη, καμιά καθαρίστρια δεν την κρύβει, κανείς δεν μπορεί να καταλάβει την αίσθηση να καθαρίζεις την μύτη σου απ’ την τέφρα. Χαρτομάντιλο και μαύρη μύξα. Ήταν η μέρα που έμαθα, πως σαν τελειώνω, θα ξοδεύω μιάμιση ώρα στον νιπτήρα. 

 

 

Ήταν κι αυτή η βάρδια η διαβολεμένη. 

 

Ο λευκός διακόπτης στον τοίχο σου, πρέπει να ανοίγει όταν τον θες. Έτσι κι η ΔΕΗ, δεν ξέρει από μέρες και νύχτες, γιορτές κι αργίες. 

Το ρολόι μου, αυτό του σώματος, το χάλασα νωρίς. Πρωί, απόγευμα, νύχτα, ρεπό. Και πάλι απ’ την αρχή. Πώς να συνηθίσεις τέτοιον ύπνο; Οχτώ ώρες σκόνη, οχτώ ώρες ύπνος, οχτώ ώρες ζαλισμένος. 


 

Μια πόλη με χακί ανθρώπους. Μ’ ανθρώπους που έμαθαν πως τα φρεσκοπλυμένα σεντόνια, πάντα θα γίνονται πιο κίτρινα απ’ τον αέρα της αυγής, τον αέρα της απελευθέρωσης ρύπων. Ανθρώπους που κυκλοφορούν νυσταγμένοι, πριν και μετά τη βάρδια, μ’ ένα χάρτινο κουτί γάλα στο χέρι. Αυτό τους είπαν, κι αυτό έκαμναν. Δώστε γάλα στους εργαζομένους, τους κάνει καλό μετά από τόση σκόνη. 


 

Η Πτολεμαΐδα είναι άσχημη. Φτιαγμένη από ανάγκη, στα γρήγορα, μπετό κόντρα μπετό. Μα οι άνθρωποί της… Οι άνθρωποί της ζουν τις μέρες τους δοξάζοντάς τις. Μια πόλη που τη νύχτα ντύνεται πανηγύρι, να τη ζήσει, να της ρουφήξει το μεδούλι και τ’ αστέρια, που φαίνονται αλλιώς στο κίτρινο πέπλο που πήρε για προίκα.  Τα χρόνια έτρεξαν. Η σκόνη σκαρφάλωνε, αγόρασα σπίτι δικό μου, τ’ αγόρια μεγάλωναν, ό,τι χρειάστηκαν το είχαν. Οι ανάσες μου βάραιναν μόνο. Ανάθεμά με, δεν κόβω και το τσιγάρο. Ένα φουγάρο με πόδια, κάτω από μεγαλύτερα φουγάρα μ’ άσπρες και κόκκινες ρίγες, να τα βλέπουν τ’ αεροπλάνα. Στις άδειες του καλοκαιριού, έψαχνα θάλασσα, να γεμίζω αρμύρα το στήθος. Έβαλα κάτω τα πενηντάρικα που αφήνω πια στον πνευμονολόγο. Δες τον αριθμό που φτιάχνουν και μετά μίλα μου για ευχές και κατάρες του λιγνίτη. 

 

Τέτοια είναι η δική μας ηλεκτροπληξία.


 

Κι ύστερα… 

Ύστερα ήρθε η κρίση. 

Ήρθαν εκείνοι που αποφάσισαν πως παίρνουμε πολλά. Πως τα ορυχεία είν’ εύκολα, πως η λάσπη βγαίνει απ’ τα ρούχα εξίσου εύκολα, πως οι ΔΕΗτζήδες είναι κείνες με τα ταγιέρ πίσω απ’ τα ταμεία. Πως τα δικά μου γεράματα, θα ‘ναι ίδια μ’ όλων που δούλεψαν. Ο μισθός έμεινε μισός, το εφάπαξ αγνοείται, η σύνταξη ένα στοιχειό που κυνηγάς να παγιδέψεις. Όλα όσα μου ‘ταξαν ν’ ανταλλάξω με τους γιατρούς, σαν φτάσω στα εξήντα. 


 

Κι ήρθαν τα δίμηνα. Εφεύρεση των πολιτικάντηδων. Να εξυπηρετούν ρουσφέτια τοπικά, με ώρες εργασίας στ’ ορυχείο. Δουλειά του ποδιού στα χρόνια της ανεργίας.

 

Πήγε κι έκανε τα χαρτιά του ο βλάκας. Βαρέθηκε, λέει, να με βλέπει να τον λυπάμαι που πάει στράφι το πτυχίο. Ήθελε να με βοηθήσει πριν βγω στη σύνταξη. 


 

Τον πήρανε γαμώτο. Τον πήρανε. 

Δυο μήνες τώρα, τον βλέπω να κυκλοφορεί στα ορυχεία, χωρίς μάσκα στο στόμα, μάγκας όπως και του λόγου μας, στα νιάτα που περάσαν. Δίπλα στις ταινίες μεταφοράς του λιγνίτη. Βάφεται η μούρη του με κάρβουνο και το ‘χει για παιχνίδι. 

 

Εσύ που μ’ ακούς, να το θυμάσαι, το γκρίζο από το κάρβουνο, είναι τ’ αληθινό χρώμα του πολέμου. 


 

 

Ρε δεν τον θέλω εδώ μέσα. 

Ξέρεις τι θα κάνω; Και μη με κατηγορείς. Θ’ αφήσω τις εξετάσεις μου στον καθρέπτη.  

Είναι ευγενικός. 

Και την ξέρει καλά τη Σαλονίκη. 

 

Θα με πάει αυτός στο Θεαγένειο.»

 

Φωτογραφίες: Γρηγόρης Δάλλης

Μάσσας Γιάννης, 22-10-2014 22:01
Το πάρτυ τελείωσε, η έφορη κοιλάδα της εορδαίας είναι στην εντατική με τεχνική υποστήριξη, και αυτό το υπέροχο άρθρο κυκλοφορεί στον παράδεισο του διαδικτύου σαν άνεργο ασθενοφόρο...
ΑΝΤΩΝΗΣ, 22-10-2014 02:29
TA ΣΩΘΙΚΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΗΣ ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΌΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!!!!!!!!!!!!!!! ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΊΣΤΗΚΑΝ ΌΛΟΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΌ !!! ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΔΊΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ !!! ΕΔΩ ΚΤΥΠΆΕΙ Η ΚΑΡΔΙΆ ΤΗΣ εΛΛΑΔΟΣ !!!
νικος, 22-09-2014 11:50
ετσι ειναι.ολα αυτα ομως με το αζημιοτο.αφου τα χρηματα που εχετε εισπραξει δεν εξαγοραζουν την υγεια αλλα ειναι μυθικα ποσα
Γιωργος, 31-07-2014 22:27
Aυτο το κιτρινο πρωινο το θυμαμαι σαν τωρα!!!Εμενα 27 χρονια στην Πτολεμαιδα και συγκεκριμενα στον Οικισμο της ΔΕΗ στον διπλα στον ΑΗΣ πτολεμαιδας.Το πρωι πηγαιναμε Σχολειο και ενιωθα την τεφρα στο προσωπο,Ειχα την τυχη να προλαβω και την λειτουργεια του εργαστασιου της ΑΕΒΑΛ και της μυρωδιας που εβγαζε,ειδικα το βραδυ.Το χειμωνα χιονιζε φτιαχναμε χιοναθρωπο και μονο για μιση ωρα ηταν ασπρος,μετα τον ετρωγε η τεφρα.Την αγαπαω ομως αυτη την πολη και θα επελεγα παλι στην πτολεμαιδα θα εμενα.Σ' αγαπαω Πτολεμαιδα και σε ευχαριστω για τα 27 υπεροχα χρονια που μου χαρισες!!!!!
Δημητρης, 31-07-2014 13:58
Σε μια χωρα με τοσο ηλιο και τοσα νερα επειδη καποιοι προδοτες ειναι στο τιμονι αυτης της χωρας αναγκαζομαστε να καιμε ακομα καρβουνο για να εχουμε ρευμα..ξερετε ποσα πληρωνουμε στην ΕΕ ως προστημο καθε μερα??Ειναι τραγικο και αδιανοητο να ειμαστε αναγκαζμενοι και εξαρτημενοι απ το καρβουνο σε αυτη την χωρα του ηλιου..καντε κατι επιτελους
Σταθόπουλος Κων/νος, 23-07-2014 16:18
Αν και δεν έχω καμμία σχέση με το χώρο ,το άρθρο με συγκίνησε και με οδήγησε να γράψω κάτι.Ελπίζω να αρέσει. Σκιές μέσα στα χώματα φαντάσματα θλιμμένα. Κάτι γερμένα σώματα σωπαίνουν ένα ένα. Πάνω στο χώμα κόλαση πάνω στα σωθικά μου. Κίτρινο σαν την όραση κατάρα στην καρδιά μου. Σκόνη που κατέφαγε τα χρήματα που τάξαν κίτρινα τα σεντόνια μας τα νειάτα μας χαράξαν. Μια πόλη μέσα στο χακί ένα με το λιγνίτη Πήρε για προίκα τη ζωή πήρε το φως απ την αυγή στο δρόμο για το σπίτι. Πόλεμος μεσ τα σωθικά πόλεμος στο μυαλό μου. Κι έτσι καθώς κουράστηκα λυπήθηκα το γιο μου.
amabes, 16-07-2014 07:36
Αν δεν το είχα δει δημοσιευμένο ως άρθρο θα νόμιζα ότι πρόκειται για μια αποκάλυψη της νέας ελληνικής λογοτεχνίας! Το αποθήκευσα και θα το δίνω στους μαθητές μου ως υπόδειγμα δημιουργικής γραφής. Να είσαι καλά , με συγκίνησες.
Καραγιλανης Παναγιωτης, 14-07-2014 20:55
Αγνωστε συναδελφε....ελπιζω το σφιξιμο στο στομαχι,που νιωθει οποιος διαβαζει το αρθρο σου να γινει .....Ποταμι και θα τους πνιξει...
a.v, 14-07-2014 02:13
etsi einai giati kapoioi nomizoun pos olos o kosmos paei stin dei mia volta paizei me tis laspes kai pernei 20000 xiliarika oxi filoi mou den einai etsi einai etsi...|^|
Katia, 13-07-2014 22:30
Συγκλονιστικο αρθρο με συγκλονιστικες φωτογραφιες, και πανω απ΄ολα συκλονιστικη η αληθεια του!!!!!!
ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΜΑΡΑΚΗΣ, 13-07-2014 21:17
ΝΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΟΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!! ΜΕΤΑ ΑΠΟ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΝΙΩΣΑ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΟΥΛΕΥΑ!!! ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ; ΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ!! ΑΣΧΟΛΙΟΜΑΣΤΑΝ ΜΕ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΝΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ!! ΑΛΛΑ ΕΝΔΟΜΥΧΑ ΞΕΡΑΜΕ ΟΤΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ; ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ!!! ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΖΩΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ; ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ; ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!! ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΧΩΡΕΙΣ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ!! ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ; ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ; ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ; ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΩΝ ΤΩΝ 2 ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΜΑΛΩΝ ΜΑΣ ΚΙΜΙΣΑΝ!! ΝΑΙ ΜΑΣ ΚΙΜΙΣΑΝ!! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΧΛΑΔΑ!!! ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΤΕΩΡΟΙ!! ΣΑΝ ΤΟ ΜΕΤΕΩΡΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΡΓΟΥ!! ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ; ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ; ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ; ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ; ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ; ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ Π Ε ΚΟΖΑΝΗΣ- ΦΛΩΡΙΝΑΣ; ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΧΛΑΔΑ ΝΑ ΚΗΡΥΧΤΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΕ!! ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΟ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΜΥΛΟ ΣΤΟ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΙΑΤΙΣΤΑ ΝΑ ΚΗΡΥΞΟΥΜΕ ΝΕΟ ΚΡΑΤΟΣ!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ!!! ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!! ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ!!!ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ!!! ΕΟΡΔΑΙΑΣ-ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΜΕΛΙΤΗΣ-ΑΧΛΑΔΑΣ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕ
ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, 12-07-2014 19:27
ΜΠΡΑΒΟ!!!Θα ήθελα να σου πω απο κοντά .Γιατί κάποιοι συμπολίτες μας νομίζουν ότι τα όποια προνόμια δόθηκαν στους εργαζόμενους ,δόθηκαν χαριστικά.Με τη ζωή του παίζει όποιος εργάζεται στις τεχνικές υπηρεσίες της ΔΕΗ και αυτό ήταν η εξαργύρωση των <<προνομίων>>
niki, 12-07-2014 18:23
τοσο δυνατο αρθρο! μου φερνει ενα σφιξιμο στο στομαχι ... κ τοσο αληθινο...λυπαμαι..
ΜΑΝΩΛΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, 12-07-2014 15:49
...εύσημα για τον ψίθυρο καρδιάς. μετά την ευχή... μένει ποια μόνο η τέφρα να δηλώνει πως στην ζωή υπάρχει πάντα ένα τίμημα. Ας ετοιμάζονται οι βολεμένοι συμπολίτες μας, αυτό το βιομηχανικό προλεταριάτο στην επομένη φάση της υποδούλωσης, μετά την πώληση της ΔΕΗ, στην ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή του τόπου τους, της ζωής τους, για ένα καρβέλι ψωμί... και ένα μπουκάλι γάλα. Τι κρίμα οι κάτοικοι της Πτολεμαΐδας να μην είναι Αρβανίτες από την Κερατέα...
Kate, 12-07-2014 10:28
!!!!!Αυτή είναι η πραγματική εικόνα των Ορυχείων, χτύπημα κάτω απο την μέση τα λόγια σας, αλλά 100% αληθινά...... Πόσο καρκίνο θα κλάψουμε ακόμη???? Γιατί το Θειαγένιο δεν ανακοινώνει τα ποσοστά καρκίνου της περιοχής μας??? έτσι για να ταρακουνηθούν λίγο αυτοί που κατηγορούν τους μισθούς των ΔΕΗτζήδων, τουλάχιστον για όλους όσους δουλεύουν στην περιοχή και όχι στα γραφεία της Αθήνας!!!! Είναι πολλά που κρύβουν, εμείς τα ζούμε αλλά εθελοτυφλούμε και οι πολιτικοί αδιαφορούν..... ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ????
Το όνομά σας..., 11-07-2014 20:15
"Ο μισθός έμεινε μισός, το εφάπαξ αγνοείται, η σύνταξη ένα στοιχειό που κυνηγάς να παγιδέψεις. Όλα όσα μου ‘ταξαν ν’ ανταλλάξω με τους γιατρούς, σαν φτάσω στα εξήντα" ΛΕΕΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ-ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΣΥΝΕΛΛΗΝΑΣ-ΣΥΝΓΗΙΝΟΣ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ[γεμιζω] ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΕΞΗΣ !,. πληρωσα πανω απο 3000 ευρω , εξαγορα στρατιωτικης θητειας [υπηρετησα δυομιση χρονια, ουτε την εφεδρεια δεν που αναγνωρισαν συνταξιοδοτησιμη], εχω ενσημα ΙΚΑ απο το 1969 και αυτοι με δειχνουν εργαζομενο απο 1979, ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ[μεταβατικο σταδιο] ΑΓΝΩΣΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ , ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΣΙΩΝΕΙΛΩΤΕΣ-ΑΝΘΕΛΗΝΕΣ-ΜΑΣΩΝΟΔΟΥΛΟΙ. - Β.Χ.Β. !!!
ΒΑΣΗΛΙΟΣΧΑΡΙΣΙΟΥΕΛΙΜΙΕΥΣ !!!, 11-07-2014 19:47
ΑΥΤΟΣ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟ ΤΟ" ΚΙΤΡΙΝΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ", ΜΕ ΕΚΑΝΕ Ν'ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΩ [ανεξελεγκτα μου κυλησαν δακρυα] ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΣΤΑ 35 ΟΛΑΚΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΟΥ, ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΤΙΣ Δ,Ε,Η, , ΜΑΖΕΨΑ ΣΧΕΔΟΝ ΔΥΟ ΠΑΛΑΜΕΣ ΣΚΟΤΩΜΕΝΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ, ΜΕ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ! ΚΑΙ ΑΠΑΓΓΕΙΛΑ ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ !!! ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΝΤΑΣ, ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΤΗΣ ΓΗΣ !!! ΑΝΑΤΕΛΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΜΑ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΘΕΙΑΣ ΠΗΓΗΣ !!! ΙΔΡΥΣΑ ΤΗΝ "ΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ, ΤΟ 1998", ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΠΤΑ[7] ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΡΙΔΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΧΡΩΜΑ ! ,ΕΚΛΕΙΣΑ ΤΑ 59, ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΑ ΕΞΗΝΤΑ!, ΓΗΙΝΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ! ΕΧΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΓΓΟΝΙΑ !, ΠΗΓΑΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΧΙΟΥΜΟΥΡΙΣΤΑΣ !, ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΝΟΙΩΘΩ,ΓΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ,- ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΡΙΣΙΟΥ ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑΣ ΒΑΤΑΛΗΣ 'Η ΒΑΣΗΛΙΟΣΧΑΡΙΣΙΟΥΕΛΙΜΕΙΕΥΣ!!!