Youropia Flag


16 Μαρτίου 2015
Ειδήσεις
Τα δέντρα, τα πανέμορφα
Θα δεις 17 πανέμορφα δέντρα. Από κόσμο φαντασίας.

Σύνθετα και υπέροχα,

από τα πιο απίστευτα θαύματα του φυσικού μας κόσμου. 

 

 

Ο Μαθούσαλας, 4.843 χρόνων

 

 

 

Βρίσκεται στα Λευκά Όρη της Καλιφόρνια, το περίφημο πεύκο που πιστεύεται πως είναι ο παλαιότερος μη-κλωνικός οργανισμός.

 

 

Ένα δέντρο που βγάζει 40... διαφορετικούς καρπούς φρούτων!

 

 

 

 

 

Αυτό το φανταστικό δέντρο έχει δημιουργηθεί με σκοπό να βγάζει 40 διαφορετικά είδη εδώδιμων καρπών, από βερίκοκα μέχρι κεράσια. Δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα σύγχρονο θαύμα που ίσως αλλάξει τις διατροφικές μας συνήθειες. 

 

 

Το 144 χρόνων δέντρο "Wisteria", στην Ιαπωνία

 

 

 

 

 

Καλύπτωντας μια επιφάνεια 2.000 τ.μ., αυτό το δέντρο έχει γίνει κομμάτι του πάρκου Ashikaga από το 1870. Λόγω της εξάπλωσης του δέντρου, τα υποστηλώματα του πλέον είναι μεταλλικά, τα οποία επιτρέπουν τους τουρίστες να βγάλουν φωτογραφία κάτω από τον θόλο του.

 

 

Ο "Στρατηγός Sherman", η γιγάντια σεκόγια.

 

 

 

Βρίσκεται σε Εθνικό Πάρκο στην Καλιφόρνια, και έχει ύψος πάνω 83 μέτρα. Υπολογίζεται ότι είναι περίπου 2.300 με 2.700 ετών!

 

 

Τα αφρικανικά δέντρα μπαομπάμπ 

 

 

 

Μοιάζει σαν κάτι από άλλο πλανήτη... Τα μπαομπάμπ έχουν το δικό τους μοναδικό σχήμα από το νερό που μαζεύουν στους κορμούς τους, λόγω των ξηρασιών στο σκληρό κλίμα της Αφρικής. Μερικά από τα μεγαλύτερα έχουν βρεθεί να έχουν περισσότερα από 121.000 λίτρα νερού αποθηκευμένα στους κορμούς τους κατά την διάρκεια των βροχερών περιόδων.

 

 

Η βελανιδιά των αγγέλων

 

 

 

Βρίσκεται στο Τσάρλεστον της Νότιας Καλιφόρνια. Έχει υπολογιστεί ότι είναι περίπου 1.400 χρόνων. Κάποια από τα κλαδιά του φτάνουν έως και τα 60 μέτρα σε μήκος.

 

 

Τα δέντρα του τσίρκου

 

 

 

 

 

Αυτά τα γενετικά "πειραγμένα" δέντρα δημιουργήθηκαν από τον Axel Erlandson. Μπορούν να λυγίσουν και να παραμορφωθούν στο επιθυμητό σχήμα. Ήταν ένα θαύμα που μπόρεσε να τραβήξει την προσοχή των περαστικών κατά το 1940-1950.

 

 

 

Οι "εκατό ιπποκαστανίες"

 

 

 

Το παλαιότερο γνωστό καστανόδεντρο στον κόσμο, περίπου 4.000 χρόνων. Αυτό το σικελικό θαύμα, είναι ιδιαίτερο σύμφωνα με τον μύθο. Η ιστορία λέει πως 100 ιππότες είχαν κρυφτεί για να γλιτώσουν από την θυέλλα κάτω του, δίνοντας στο μαγευτικό αυτό δέντρο το ενδιαφέρον όνομα του.

 

 

Ο πολύχρωμος Ευκάλυπτος

 

 

 

 

 

Αυτά τα πολύχρωμα δέντρα έχουν ένα λαμπερό πράσινο φλοιό, ο οποίος συχνά, μπορεί να αλλάξει τόνους στο πέρασμα των χρόνων ή τις αλλαγές του νερού και να το κάνει να φαίνεται σαν πραγματικό ουράνιο τόξο, από πορτοκαλί, μπλε, μοβ και καστανό χρώμα.

 

 

Τα 400 ετών λευκά πεύκα μπονζάι της Ιαπωνίας

  

 

 

Ακόμα και τα 400 χρόνια της ηλικίας του, δεν το κάνει το παλιότερο μπονζάι στον κόσμο. Το συγκεκριμένο, είναι τόσο ιδιαίτερο γιατί έχει επιβιώσει από την πυρηνική έκρηξη της Χιροσίμα το 1945. Πλέον, φυλάσσεται στο Εθνικό Μουσείο Μπονζάι στην Ουάσιγκτον.

 

 

Arbol del Tule 

 

 

 

 

 

Αυτό το κυπαρίσσι βρίσκεται στην πλατεία της πόλης Santa Maria del Tula στο Μεξικό. Ο μοναδικός αυτός κορμός θεωρείται ο παχύτερος στον κόσμο. Η ακριβής ηλικία του είναι άγνωστη, αλλά υπολογίζεται πως είναι από 1.200 έως... 3.000 χρονών.

 

 

Το δέντρο "Φυλακή"

 

 

 

Αυτός ο κοίλος κορμός βρίσκεται στο Ντέρμπι, στην δυτική Αυστραλία, και χρησιμοποιήθηκε από Αυστραλούς σαν φυλακή για εγκληματίες...

 

 

Η Μεγάλη Βελανιδιά που υπολογίζεται πως είναι 1.000 ετών

 

 

 

 

Βρίσκεται στην καρδιά του δάσος του Σεργουντ, στο Nothinghamshire της Αγγλίας, και φέρεται να είναι το δέντρο που κρυβόνταν ο Robin Hood, σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο.

 

 

Δέντρο Banyan 

 

 

 

 

 

Τα Banyan είναι ένα είδος συκιάς που ξεκινάν να φυτρώνουν στους κορμούς άλλων δέντρων. 

 

 

 

 

Το εσωτερικό των δέντρων αυτών μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο για διάφορα ζώα του δάσους.

 

 

Η Ελιά των Βουβών

 

 

 

Εκτιμάται ότι είναι ένα από τα παλιότερα ζωντανά ελαιόδεντρα, είναι στην Κρήτη, και υπολογίζεται πως είναι σίγουρα άνω των 3.000 χρόνων. Ακόμα παράγει ελαιόλαδο το οποίο είναι και πανάκριβο.

 

 

Τα ανεμοδαρμένα δέντρα του Slope Point

 

 

 

 

 

Τα δέντρα που έχουν φυτρώσει στην νότια πλευρά της Νέας Ζηλανδίας, είναι εκτεθειμένα στους ισχυρούς ανέμους της Ανταρκτικής. Η "υπογραφή" τους είναι αυτή η πλάγια στάση που λειτουργεί σαν υπενθύμιση για την βαρβαρότητα της μητέρας φύσης.